Skip to main content
Akromion simpozij > Uvod

Akromion simpozij 2023.

Hotel Radisson Blue
Put Trstenika 19, Split
subota, 2. prosinca 2023. godine.

S ponosom najavljujemo da Specijalna bolnica Akromion nastavlja sa održavanjem tradicionalnog simpozija pod naslovom „Gdje završava konzervativno, a započinje operacijsko liječenje u koštano-zglobnoj kirurgiji”. Ovogodišnja tema simpozija glasi:“Loše sanirane mekotkivne ozljede i prijelomi”

Dragi prijatelji,

osobita mi je čast i zadovoljstvo pozdraviti Vas u ime organizacijskog odbora i najaviti ovogodišnji simpozij Specijalne bolnice Akromion u Splitu pod nazivom ”Loše sanirane mekotkivne ozljede i prijelomi”. Nakon uspješno održanog simpozija u Zagrebu u ožujku ove godine pred više od 400 polaznika sa istom temom dolazimo i u Split.

Želja nam je bila da na ovogodišnjem simpoziju prikažemo svoje i tuđe komplikacije konzervativnog i operacijskog liječenja ozljeda sustava za kretanje. Tko radi taj i griješi stara je izreka koju moramo uvažavati. Stoga smo mišljenja da ne treba bježati od komplikacija, nego ih treba na vrijeme prepoznati i ispravno liječiti.

Naš tradicionalni simpoziji je prvenstveno namjenjem fizioterapeutima, liječnicima obiteljske medicine, reumatolozima, mlađim specijalistima ortopedije i traumatologije te specijalizantima ortopedije i traumatologije.

Cilj ovogodišnjeg simpozija je da polaznicima prenesemo kako mogu brzo i lako prepoznati komplikacije u liječenju ozljeda koštano-zglobnog sustava te na koji nači dalje postupati s pacijentom. Ukoliko barem djelomično u tome uspijemo bit ćemo sretni.

Svima Vam želim toplu dobrodošlicu s nadom da ćete čuti pokoju korisnu informaciju i da ćemo imati ugodno druženje.

S poštovanjem,
Tomislav Tabak, dr.med.
Specijalist ortopedije i traumatologije

Važna napomena

Potrebno je naglasiti kako će ovaj simpozij Hrvatska liječnička komora bodovati sa sedam bodova. Zanimljiva predavanja i rasprave s uzvanicima vodit će prof.dr.sc. Miroslav Hašpl, prof.dr.sc. Nikola Čičak, dr.sc. Denis Tršek, dr.sc. Hrvoje Klobučar, Damir Starčević, dr.med., Nenad Medančić, dr.med., Borna Strahonja, dr.med., Tomislav Tabak, dr.med., Aida Filipčić, dr.med. Siniša Šoštarić, dr.med, Dražen Lovrić, dr.med., Mario Španić, dr.med., Ivan Putica, dr.med., te fizioterapeuti Martina Žunac i Helena Jedvaj.