Skip to main content
Akromion simpozij > Predavači

Predavači na simpoziju 2023.

Govorici na ovogodišnjem simpoziju poznati su po svojim istraživanjima, kliničkoj praksi i nastavi. Njihove prezentacije su informativne, privlačne i poticajna prilika za učenje novih vještina i tehnika.

prof. dr. sc. Nikola Čičak, dr. med.

Specijalist ortoped. Ravnatelj bolnice.

Profesor Nikola Čičak, specijalist ortoped, bavi se kirurgijom ramena te ugradnjom umjetnog kuka kao užim područjem djelovanja. Ultrazvučna dijagnostika ozljeda i bolesti ramena zauzima o njegovom radu posebno mjesto. U kirurškom dijelu izvodi sve vrste artroskopskih operacija ramena, gdje se posebno ističe artroskopska rekonstrukcija rotatorne manšete  i stabilizacije ramena te rekonstrukcijom loše saniranih ozljeda i prijeloma ramena i nadlaktice. Ugrađuje sve vrste proteza ramena i kuka od primarnih do revizijskih zahvata koje uključuje i transpozicije mišića.

prof. dr. sc. Miroslav Hašpl, dr. med.

Specijalist ortoped. Predsjednik Upravnog vijeća bolnice.

Profesor Miroslav Hašpl, specijalist ortoped, bavi se kirurgijom kuka i koljena kao užim područjem. Posebno s artroskopskom kirurgijom koljena, kirurgijom meniska, kirurškim liječenjem ozljeda zglobne hrskavice, rekonstrukcijom ozljede ligamenata koljena, poremečaja kliznog puta patele. Rješava lomove kosti u području donjeg ekstremiteta. Bavi se rekonstruktivnom kirurgijom donjeg ekstremiteta u smislu svih korekcija osovina, elongacije ekstremiteta, korekcija zglobnog odnosa područja kuka i koljena. Ujedno ugrađuje sve vrste endoproteza kuka a u području koljena parcijalne proteze svih zglobnih prostora, kao i totalnu protezu. U slučaju septičkogh ili aseptičkog labavljenja proteze vrši reartroplastiku endoproteza kuka i koljena.

doc. dr. sc. Denis Tršek, dr. med.

Specijalist ortoped. Član Upravnog vijeća bolnice.

dr. sc. Denis Tršek, dr.med. specijalist je ortopedije, bavi se dijagnostikom i liječenjem bolesti te ozljedama koštano zglobnog sustava. Uže područje njegova interesa je kirurgija koljena, artroskopska kirurgija koljena i gležnja, sportska medicina, artroskopska rekonstrukcija ligamenata koljenskog zgloba, kirurgija hrskavičnih oštećenja velikih zglobova donjih ekstremiteta, ugradnja umjetnog meniska te traumatologija donjih ekstremiteta. Izvodi ugradnje umjetnih zglobova i revizije ugrađenih umjetnih zglobova kuka i koljena. Član je Europskog društva za sportsku traumatologiju, kirurgiju koljena i artroskopiju. Pozvani predavač na mnogih domaćim i inozemnim medicinskim kongresima, a njegovi stručni radovi i publikacije objavljivani su u brojnim stručnim časopisima u zemlji i svijetu.

doc. dr. sc. Hrvoje Klobučar, dr. med.

Specijalist ortoped.

Doc.dr.sc. Hrvoje Klobučar, ortoped, bavi se sportskim ozljedama, otvorenom i artroskopskom rekonstruktivnom kirurgijom ramena, gležnja i stopala, zahvatima endoprotetike ramena, biološkim i rekonstruktivnim zahvatima korekcije složenih prirođenih i stečenih deformacija u području ramena, gležnja i stopala. Radi ultrazvuk sustava za kretanje. Autor je više poglavlja u udžbenicima, znanstvenih radova, kongresnih priopćenja i pozvanih predavanja.

Damir Starčević dr. med.

Specijalist ortoped. Član Upravnog vijeća bolnice.

Damir Starčević dr. med., specijalist ortoped. Bavi se liječenjem ozljeda i bolesti lakta, ručnog zgloba i šake, te sportskom medicinom. Izvodi artroskopske zahvate lakta, ručnog zgloba i šake, rekonstrukcije tetiva i ligamenata, zahvate osteosinteze kostiju. Također izvodi rekonstrukcije loše saniranih i nesraslih prijeloma, zatim opuštanje kontraktura lakta i ručnog zgloba,  te ugradnje proteza lakta. Liječnik je u sportskim klubovima i selekcijama.

Nenad Medančić, dr. med.

Specijalist ortopedije i traumatologije.

Doktor Nenad Medančić, specijalist ortopedije i traumatologije bavi se liječenjem bolesti i ozljeda zgloba ramena, kuka, te sportskih ozljeda kao i liječenjem ozljeda koljena. Uža specijalnost su mu mini – invazivne artroskopske reparacije tetiva rotatorne manšete, stabilizacije ramena, sanacije prijeloma pa sve do ugradnje proteza ramena. U uže područje djelovanja ulazi i kirurgija zgloba kuka, posebno artroskopske reparacije/rekonstrukcije labruma, čahure, ligamenata kao i rekonstrukcije mišića.

Ugrađuje sve vrste endoproteza zgloba kuka od primarnih do revizijskih. Član je SECEC-a, europskog udruženja za kirurgiju zgloba ramena i lakta te ISHA-e svjetskog udruženja za artroskopiju zgloba kuka. Sudjelovao je na brojnim simpozijima i kongresima kao predavač te su njegovi radovi objavljeni u znanstvenim časopisima.

Borna Strahonja, dr. med.

Specijalist ortopedije i traumatologije.

Doktor medicine Borna Strahonja specijalist je ortopedije i traumatologije čije je uže područje rada dijagnostika i liječenje bolesti i ozljeda u području koljena, potkoljenice, gležnja i stopala. Izvodi sve artroskopske zahvate na koljenu i gležnju s naglaskom na rekonstrukciji ligamenata koljena, šivanju meniska koljena te zahvatima na hrskavici koljena i gležnja. Ugrađuje sve tipove endoproteza koljena te izvodi složene korektivne koštane i mekotkivne zahvate na koljenu i stopalu, poput ispravljanja deformacija osovine koljena, deformacija prstiju, svoda stopala te cjelokupne problematike Ahilove tetive.

Tomislav Tabak, dr. med.

Specijalist ortopedije i traumatologije.

Tomislav Tabak, dr.med. specijalist je ortopedije i traumatologije čije je uže područje djelovanja dijagnostika i liječenje bolesti i ozljeda u području kuka, koljena i ramena s naglaskom na dijagnostiku i liječenje sportskih ozljeda. Ugrađuje sve tipove proteza kuka i koljena uključujući revizijske i tumorske proteze, radi sve artroskopske zahvate na kuku i koljenu s naglaskom na rekonstrukcije labruma acetabuluma, ukriženih ligamenata koljena, šivanje meniska te zahvate na hrskavici. Također se bavi kirurgijom ramena i izvodi artroskopske zahvate na ramenu, rekonstrukcije rotatorne manšete i stabilizacije ramena.

Aida Filipčić, dr. med.

Specijalist fizikalne medicine i rehabilitacije.

Aida Filipčić, dr. med. specijalistica je fizikalne medicine i rehabilitacije i voditelj fizikalne terapije i rehabilitacije u Specijalnoj bolnici Akromion.

Kontinuiranom edukacijom koja uključuje i  diplomu fizioterapeuta na Visokoj zdravstvenoj školi u Zagrebu, stekla je  i praktične vještine iz područja manualne medicine i različitih rehabilitacijskih tehnika koje koristi u svakodnevnoj praksi.  Bavi se dijagnostikom i konzervativnim liječenjem bolesti i ozljeda  koštano-zglobnog sustava. U svakodnevnom radu njeguje individualan pristup svakom pacijentu te predanim radom, stručnošću, strpljivošću i pozitivnim stavom pomaže pacijentima s različitim problemima vezanim uz lokomotorni sustav kako bi poboljšali kvalitetu svog života.

Član je Hrvatskog društva za fizikalnu i rehabilitacijsku medicinu, Hrvatskog reumatološkog društva i Hrvatskog vertebrološkog društva i pozvani predavač na mnogim stručnim simpozijima i  kongresima.

prim. Krešimir Oremuš, dr.med.

Specijalist anesteziologije, EDRA

Prim. Krešimir Oremuš, dr. med., voditelj je odjela djelatnosti anesteziologije, reanimatologije i intenzivne medicine u Specijalnoj bolnici Akromion. Stručni interesi i specijalizacija prim. Krešimir Oremuš, dr. med. obuhvaćaju regionalnu anesteziju i liječenje boli, primjena ultrazvuka u anesteziološkim postupcima i intenzivnoj medicini te racionalno korištenje krvi i krvnih pripravaka.

Siniša Šoštarić, dr. med.

Specijalist anesteziologije.

Siniša Šoštarić, dr.med., specijalist je anesteziologije, reanimatologije i intenzivnog liječenja. Bavi se anesteziologijom i liječenjem boli u ortopedskih i traumatoloških bolesnika. Uže područje interesa mu je regionalna anestezija i liječenje akutne poslijeoperacijske boli, kao i primjena ultrazvuka u anesteziji.

Dražen Lovrić, dr. med.

Specijalist radiolog. Voditelj odjela radiologije.

Dražen Lovrić, dr.med specijalist je radiologije. Subspecijalistički se bavi dijagnostikom muskulo-skeletalnog sustava i sportskih ozljeda sa 18 godišnjim iskustvom u ultrazvučnoj dijagnostici i 16 godišnjim iskustvom u MR i CT dijagnostici. Kao vanjski suradnik dio je liječničkog tima Hrvatskog Olimpijskog Odbora te sudjeluje u liječenju i dijagnostici sportaša brojnih sportskih klubova i pojedinačnih vrhunskih individualnih sportaša, kao i članova baletnog ansambla HNK.

Dalibor Franćeski, dr.med.

Specijalist radiologije

Stjepan Dokuzović, dr.med.

Specijalist ortopedije i traumatologije

Mario Španić, dr. med.

Specijalizant ortoped i traumatolog.

Mario Španić, specijalizant ortopedije i traumatologije za bolnicu Akromion, trenutno se nalazi na specijalizaciji gdje upoznaje najnovije metode dijagnostike i liječenja oboljenja koštano zglobnog sustava. Osobito ga zanimaju ozljede i oboljenja kralježnice s naglaskom na degenerativne bolesti kao što su spinalna stenoza, hernija diska i spondilolisteza.

Ivan Putica, dr. med.

Odjelni liječnik.

Ivan Putica, dr. med., odjelni je liječnik u Specijalnoj bolnici Akromion. Uže područje interesa i rada su mu je kirurgija koljena te sportska medicina.

Grgur Matolić, dr.med.

Odjelni liječnik

doc.dr.sc., Katarina Barbarić Starčević, dr.med.

Specijalist ortopedije

Docentica Katarina Barbarić Starčević specijalistica je ortopedije sa užim interesom u području liječenja bolesti i ozljeda šake, ručnog zgloba, podlaktice i lakta, ali se bavi i ugradnjom endoproteza zgloba kuka. Izvodi veliki raspon operacijskih zahvata od oslobađanja živaca, liječenja ozljeda kostiju i ligamenata te prirođenih i stečenih deformiteta i degenerativnih bolesti u području šake, ručnog zgloba, podlaktice i lakta. Obavlja kompleksne rekonstrukcijske zahvate te koristi i mikrovaskularne koštane presatke. Bavi se i znanstvenim radom te aktivno sudjeluje na brojnim domaćim i međunarodnim stručnim skupovima, sve s ciljem unaprjeđenja liječenja bolesti i ozljeda šake, ručnog zgloba i lakta.

Martina Žunac

bacc. physioth

Marko Zrnić

bacc. physioth